pátek, listopadu 17, 2006

Sun Tech Days

S Martinem a Kleminem jsme se v tomto týdnu vypravili na Sun Tech Days do naší stověžaté matičky Prahy. Ještě v neděli jsme sice nevěděli, kde budeme spát (Mara nejedl přidělená protibiotika a tak má do 20.11. neschopenku, samozřejmě napsanou do Brna), ale nakonec se zajistily náhradní nocležny u Hanky pro první noc a u Jane, resp. Ančí na kolejích pro druhou.

O obsahu suních tek dní toho bude určitě hodně napsáno (např. tady), tak se raději budu věnovat jenom _doprovodnému programu_:

První večer jsme si udělali s Marťasem a Hankou program v blízké pizzerii, kde nás později doplnila Jane s Kleminem. Jane se samozřejmě pochlubila svojí USB propiskou od SAPu, Klemin zase svým červeným tričkem NetBeans. Další na pořadu dne byl červený absint Ďábel u Hanky a krávy.

Druhý den, na začátku STD byli přednášející štědří na Djůky a trička. Nám se nepodařilo chytit ani jednoho, ale jednoho jsme našli - ostatní se o něho strkali až jim uletěl a spadl Martinovi k nohám :).

Na oběd byly samé dobrotky ("Já bych si dal jeden ten gulášek" - objednávka srnčího ragu). Strategicky jsme obsadili stoleček u záchodů (to ne kvůli kvalitě jídla, ale spíš kvůli kvantitě konzumace ;) ) ... K dispozici bylo samozřejmě točené pivo.

Večer jsme se přesunuli od Hanky na koleje (podařilo se mi najít čepici, kterou jsem ráno ztratil!), proklouzli na koleje (museli jsme se tvářit jakože tam patříme a že si tam ty tašky jenom tak neseme) a pak bloudili v kolejním komplexu (naše hostitelka Ančí bydlela v jiné části, která ovšem byla průchozí jen přes 1., 3. a 8. patro; nějak jsme v sobě navíc vzbudili představu, že už nás honí kolejní bába) až jsme našli správný pokoj. Za pomoci rumu s kolou, točených piv (na 3. patře mají hospodu) a vína jsme opět hráli krávy. Z průběhu hry se nám podařilo vypozorovat, že čím víc hodin, tím víc Martin prohrává - zastavil se až na 51 kravách (což mu potom doma Bára spočítala tak na dvě farmy), čím překonal i letní Brťasův rekord. Zkoušeli jsme se mu pomoct a obrátili jsme pravidla hry, tj. cílem bylo získat co nejvíc krav. V tomto kole ovšem Martin nezískal ani krávu... Klemin se na závěr pokusil rozlosovat spací pořádek. Vzhledem k tomu, že si vylosoval mě, raději celou akci zrušil.

Čtvrteční ráno bylo vzhledem k předešlé noci trošku pomalejší. Nečekaně nás zaskočil Klempčák, který ač večer tvrdil, že by na ranní program ani nechodil, ale že se pro nás zastaví a pojedeme spolu, si úmyslně vybil telefon a odjel do Kongresového centra. Asi se nechtěl podělit s kamarády, protože hned ráno byl Java Jacket Give-Away... My jsme aspoň stihli snídani.

Tento den byl poslední ze STD, takže už tam nebylo tolik lidí a byla podstatně kratší fronta na nášup.

Večerní přesun do Brna se pěkně protáhl, protože všichni Pražáci vyráželi na prodloužený víkend na svoje lonty. Sekli jsme se už na Jižní spojce. Když jsme prvních 10km na dálnici jeli 30km/hod., brali jsme to jako veliký úspěch. Zbytek cesty byl ve znamení debilů - všichni bez ohledu na rychlost jejich vozidla i stav pravého pruhu jeli v pruhu rychlejším, levém. Ach jo...

PS.: Dostal jsem malé pytlíčky s instantní kávou Sun Java. Myslím že ideální na cesty na přípravu Panzerfaustu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.