úterý, ledna 30, 2007

Líšeňské plesání

Jak už jsem naznačil v předchozích příspěvcích - letos se s plesy vyloženě roztrhl pytel. Po pátečním plesu jsme ani nestačili zregenerovat a už tu byl sobotní ples v Líšni. Mimochodem v celkem neobvyklém prostředí: po sokolovnách, orlovnách, tělocvičnách a restauracích jsme plesali v jídelně (ZŠ na Horníkové). Prostor zajímavý (a velký), jen ty kachličky při tancování neklouzaly a naopak brzdily.

Hudbu zajišťovalo polochlapská-polobabská (2 x 2) skvadra neznámého jména ve složení nástrojů 2xklávesy, basa (+ příležitostná tamburína).

V tombole jsme nic nevyhráli; jinak na tom ovšem byla (tradičně) Šárka, která vybrala všechny ceny s ovocem :). Její banány potom byly klíčovou součástí večera. Akorát jsme moc nepochopily systém finálových výher - kvůli nim bylo potřeba vyměnit postupující lístky za jiné, ze kterých se potom losovalo. Tuto výměnu ovšem avizovali jenom jednou a nikdo ji neslyšel, přitom na každém stole byl papír s čísly finálových losů a poznámka o výměně losů by se tam vešla na každou stranu desetkrát. Finále se tedy losovalo bez nás, takže snad příště...

Ke vstupence bylo možno prikupit večeři, čehož jsme (naštěstí nevyužili). Aspoň jsme potom nemohli pobryndat stůl :). Jinak místní ceny byly přiměřené; víno měli předtočené do sedmiček za tuším 77kč, půllitr kofoly za patnáct (čímž mě potěšili, protože jsem řídil)...

Večer probíhal v rytmu pop music posledních cca 20-30 let; zcela bez dechovky či lidovek. Jednou začali lidovou sérii v počtu 2 (slovy DVOU) skladeb podivného rytmu. Ještě v průběhu druhé písničky kárali TV Nova, že se málo dechovce věnuje a potom buch - další skladba byl zase nějaký popík :(.

Stejně tak jsme nepochopili kapelu, když v nejlepší části večera (cca půl jedné) v průběhu hraní stáhla hlasitost asi na polovinu se slovy, že: "...jsme tu pro vás a ne vy pro nás". Stejně po půlnoci dělala až nemyslitelné mezery mezi sériemi, takže všichni vychladli a potom už se jim nechtělo zpátky na parket.

Lehce po druhé hodině ranní jsme se odebrali k zasněženému autu a skrz husté sněžení nabrali směr domov. Tím pro nás ovšem den ještě vůbec nekončil, protože jsme si nemohli ten krásný sníh nechat ujít :).

Tradičně fotky od Mišáka, dole jsou fotky moje...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.