úterý, února 13, 2007

Janovice

Jak už před odjezdem napsala Lenička, minulý týden jsme strávili na horách. Po cestě to vypadalo bledě, protože nikde nebyl sníh. V Rýmařově už tomu ale bylo naštěstí jinak.

Den první (neděle)
Přijeli jsme (mimochodem pozor na správné odbočení u Vyškova a Olomouce) akorát na oběd a chata ještě nebyla uklizená, takže jsme vyrazili do blízké restaurace Albert, kde mimochodem báječně vaří. Hlavně česnečka stála za to, dostanete k ní celou misku nakrájených topinek, takže můžete chlebovat co hrdlo ráčí. Po vybalení jsme zvládli už jenom procházku spojenou s pouštěním draka na blízkém kopci. Moc nefoukalo, takže jsme spíš chodili než létali :(.

Den druhý (pondělí)
S Lenkou jsme vyrazili na náš jediný běžkařský výlet. Autem jsme vyjeli ke Skřítkovi, kde jsme obuli běžky a na lyžích pokračovali na Hvězdu. Po cestě jsme míjeli #69 - GCKC34 - Kamenná lavicka / Stone bench - TR a bylo by samozřejmě škoda ji neodlovit. Na Hvězdě jsme bohužel museli odbočit z upravované běžkařské trati na normální turistickou značku, která úzká, vedla kopce nekopce a navíc často přes polomy. V cíli naší trasy jsme měli odlovit tři keše, což se nám bohužel kvůli sněhu nepodařilo :(. Otočit a zpátky.

Den třetí (úterý)
První lyžovačka. Auty jsme vyjeli do Karlova, kde jsme náhodně vybrali jeden z nespočetně vleků. Večer jsme zaskočili na chvilku do hospody na šipky (a tatínkové na kulečník).

Den čtvrtý (středa)
Den návštěv. Jedno auto (návštěva) za námi přijelo a druhé muselo na otočku do Brna. Tohoto neurčitého stavu jsme využili k lovení. Už v Brně jsem do mapy zakreslil blízké keše, kvůli snazší navigaci. První zastávka byla na #70 - GCR5XR - Zamek Sobotin - TS, potom zastávka v serpentinách na focení a #71 - GCX08M - Kaplicka u studánky - TR, zámecký park #72 - GCR5D1 - Zamek Velke Losiny - TR, #73 - GCZZDP - Sumperske hradby - TM, #74 - GCZR6G - Tremesske rybniky - TR a #75 - GCXJGZ - Sumperska Mara / mini dam near Sumperk - TS. Jeli jsme pouze s Lenkou a Žankem; zbytek měl zůstat na chatě. Což nebyla pravda, jak jsme zjistili po návratu a zaparkování. Takže jsme vyrazili znovu lovit - na Rešovské vodopády. V Rešově mimochodem končí silnice (aspoň teď v zimě). Auto jsme nechali u hospody, blíž už to nešlo (ne s naším autem). Ke keši to mělo být cca 1.5km, pěkně z kopce a potom do kopce. Keš #76 - GCVFQ9 - Resovske vodopady - TR i vodopády samotné jsme viděli až za soumraku, takže jsme přeskákali po kamenech kam až to šlo, vyfotili co sedalo a zpátky do kopečka k autu, protože už padla tma. Večer Kulečník (začal jsem se trefovat).
Den pátý (čtvrtek)
Původně jsme chtěli hned ráno na exkurzi do přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně, jenže s ohledem na množství napadeného sněhu (a stav na silnicích) jsme museli prohlídnu zrušit. Později začalo do sněnu pršet, takže ani lyžování nepřicházelo v úvahu. Opět tedy přišla na řadu elektrárna - co nezvládli uklidit silničáři dokončil déšť. Exkurzi samotné asi věnuji některý z budoucích postů. Keš po cestě k horní nádrži jsme bohužel nemohli kvůli sněhu odlovit (nedalo se k ní ani dostat, cesta byla neprotažená). Večer opět kulečník (dal jsem dvě desítky!).

Den šestý (pátek)
Podobná situace jako ve čtvrtek - sníh vystřídal déšť. Můj navrhovaný výlet pěšmo na Praděd z Karlovy Studánky neprošel (7,5km sněhem tam a stejnou trasou zpátky), ale ze Švýcárny by prý někteří šli (to už by bylo jenom 2 x 3,5km). Předtím jsme chtěli zvládnout krátkou lyžovačku, která se ovšem protáhla, takže na Praděd mohlo naše elitní družstvo vyrazit až po druhé hodině.

K parkovišti Hvězda (jiná Hvězda než v pondělí) jsme přijeli o půl třetí. Nejbližší autobus nahoru jel ve tři (stojí 14Kč na osobu bez lyží), poslední zpátky něco po páté (nestíhali bychom výšlap na Praděd). Autem jsme nahoru sice vyjet mohli, ale až ve tři (společně s busem) a to za poplatek 360Kč. Čekat, platit ani vracet se potmě se nám nechtělo, tak jsme to otočili. Zastavili jsme se na oběd v zámecké restauraci, navštívili podnikovou prodejnu Hedvy a s Lenkou jsme šli ke hřbitovu na kopec pouštět draka. Tentokrát byl vítr úplně výborný, takže jsme s drakem blbli skoro hodinu a půl, než padla tma. Jenom pro informaci: draka jsem dostal k Vánocům a oproti normálním drakům je řiditelný!

Den sedmý (sobota)
Snídaně, balení a domů...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.